torsdag 15 december 2011

Enkla Fakta: Demokratins Princip:

Gällande religion är detta en personlig sak, vilken ändock kan diskuteras. Likaså är valet av födoämnen, droger, läkemedel, berusningsmedel etc någonting som hör till den personliga integriteten, och rättigheter som att sova, äta, sköta hygien, kärleksliv eller att röka tobak är okränkbara.

Oavsett vilka ekonomiska, sociala, medicinska eller världspolitiska skäl man anger är den egna kroppen inte allmän egendom. Det är inte objektivt att underställa en människa drogtester eller blodprover. Frågan om man använder narkotika, röker, har sex eller när man senast besökte en toalett måste inte besvaras.

Kan inte ett självklart och enkelt faktum förstås? FN's Narkotikakonvention är en överenskommelse om vad som anses vara passande, eller en samling kring en fråga, precis som att vi möjligen konstaterar att solen ibland värmer, ibland inte.

Att förbjuda Solen eller Månen att under hot om påföljd, att riskera frihetsberövanden i olika former är inte bara ett brott mot de mänskliga rättigheterna, utan även mot Gud, som inte heller är ett tvång eller ett krav. Politiker är inte allsmäktiga och de är inte heller "folkvalda". Valen sker av helt andra anledningar.

Jag diskuterar inte detaljerna. Men liksom att "komma ut" med sin "sexuella läggning" är att tvingas vanhedra sig själv, är landets styrelseskick i praktiken ett dödsläger, med rutinmässig misshandel, försvinnanden och utpressning, allt på "lagliga" grunder, anfört av USA's propagandaapparat såsom "världspolis" med den lilla knähunden Sverige som sitt samvete.

Man intimiderar inte sina medmänniskor med att diskutera deras privatliv offentligt. Man tar hänsyn och låter livet gå sin naturliga gång.

Inga kommentarer: